Acuvue Oasys For Astigmatism Lens Kullanımı

İnsanlar yüzyıllar boyunca birçok hastalık çeşidi ile mücadele etmişler ve bu hastalıklardan zararsız bir şekilde kurtulabilmek için çözüm üretmiş ve çare aramışlardır. İnsanlık tarihinden itibaren bilinen en yaygın rahatsızlıklardan biri de görme bozukluklarıdır. Görme bozukluğu sonucunda insanlar gözlük ya da kontakt lens gibi birçok yol bulmuş ve iki icat sayesinde bu sorunu geçici olarak ortadan kaldırmayı hedeflemişlerdir. Bu çarelerden olan kontakt lens kullanımı da en az gözlük kadar toplum içinde yaygınlaşmış ve kullanım sağlanmıştır. Bu kontakt lenslerin ise bir kısmı numaralı bir kısmı sadece renkli bir kısmı da astigmatlı ve numaralı lenslerdir.



Astigmatlı Kontakt Lens Nedir?

Kontakt lensler, göze anında uyum sağlayan şeffaf ürünler olarak tercih edilir. Bu ürünler, insan gözüne göre tasarlanmış ve gözde takılı iken hissedilmemesine yönelik olarak pazarlanmıştır. Kontakt lensler, bir parmak içine sığabilecek boyutlarda ve oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle bu lenslerin göze oturtulması sırasında oldukça dikkatli davranmak ve sakin hareketlerle göze yaklaştırmak gerekir. Böyle yapılmadığı takdirde göze hemen uyum sağlayabilen bu ürün, zarar görebilir, yırtılabilir ve bir daha kullanılmayabilir.

Kontakt lenslerin türleri arasında astigmatlı lensler de bulunur. Bu lensler, yalnızca numaralı ve yalnızca renkli lenslerden ayrılarak başka bir kullanım amacı sağlar. Astigmatlı lensler, miyop ve hipermetrop gibi görme bozukluklarının yanında astigmatizm adı verilen ve şekilleri uzak ya da yakın olmasına bağlı olmadan bulanık görmedir. Astigmatı olan bir kişi yakın ya da uzak fark etmeksizin nesneleri bulanık görür ve bu nedenle bu kişiye reçetede astigmatlı lens yazılır.


Astigmatlı Kontakt Lens Ne Şekilde Kullanılır?

Astigmatlı lensler birçok yönden diğer kontakt lenslerden ayrılır ancak kullanım açısından pek de bir fark doğurmaz. Astigmatlı lenslerin kullanımında dikkatli edilmesi gereken huşuslardan birisi öncelikle ellerin hijyenik olup olmadığıdır. Ellerin temiz olması sonrasında lens kutusu dikkatli bir şekilde açılır, içerisine lense yetecek bir miktarda lens solüsyonu konulur ve lens, gözden hafif hareketlerle çıkarılmaya çalışılır. Lensler gözden ayrıldıktan sonra lens kutusunun içerisine bırakılır ve lensin böylelikle hem dinlenmesi hem de temizlenmesi sağlanır.

Kaynak:https://gozlukmarka.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Air Optix Aqua, Air Optix Hydraglyde Farkı Nedir?

Kolon Kanseri