Tiroid Kanseri

Tiroid Kanseri

Tiroidiniz küçük bir kelebek şeklindedir ve genellikle boynunuzun alt ön tarafında bulunur. Metabolizmanızı kontrol eden bir bezdir. Ayrıca, nasıl enerji kullandığınız, nasıl ısı ürettiğiniz ve nasıl oksijen tükettiğiniz de dahil olmak üzere vücudunuzdaki birçok işlevi yönlendiren hormonları serbest bırakır.

Tiroid kanseri, hücreler değiştiğinde veya mutasyon yaptığında gelişir. Anormal hücreler tiroidinizde çoğalmaya başlar ve yeterli miktarda olduklarında tümör oluştururlar.

Erken yakalanırsa, tiroid kanseri en tedavi edilebilir kanser türlerinden biridir.

Tiroid Kanseri

Tiroid Kanseri Türleri


Araştırmacılar dört ana tür belirledi:

Papiller tiroid kanseri. Tiroid kanseri varsa, muhtemelen bu tür var. Tüm tiroid kanseri vakalarının% 80'inde bulunur. Yavaş yavaş büyüme eğilimindedir, ancak genellikle boynunuzdaki perilerinize yayılır. Buna rağmen, tam bir iyileşme için iyi bir şansınız var.

Foliküler tiroid kanseri, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm tiroid kanserlerinin% 10 ila% 15'ini oluşturur. Lenf bezlerine yayılabilir ve ayrıca kan damarlarınıza yayılma olasılığı daha yüksektir.

Medüller kanser tüm tiroid kanseri vakalarının yaklaşık% 4'ünde bulunur. Erken bir aşamada bulunma olasılığı daha yüksektir, çünkü doktorların kan testi sonuçlarında dikkat ettikleri kalsitonin adlı bir hormon üretir.

Anaplastik tiroid kanseri en şiddetli tip olabilir, çünkü vücudun diğer bölgelerine yayılmasında saldırgandır. Nadirdir ve tedavisi en zor olanıdır.

Belirtileri nelerdir?

Tiroid kanseriniz varsa, muhtemelen erken evrelerinde herhangi bir belirti görmediniz. Çünkü başlangıçta çok az semptom var.

Ancak, büyüdükçe, aşağıdaki sorunlardan herhangi birini fark edebilirsiniz:

Boyun, boğaz ağrısı
Boynundaki yumru
Yutma zorluğu
Vokal değişiklikler, ses kısıklığı
Öksürük

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Acuvue Oasys For Astigmatism Lens Kullanımı

Air Optix Aqua, Air Optix Hydraglyde Farkı Nedir?

Kolon Kanseri